Montering af låse

Dør- og låsetype

Når man skal have monteret nye låse, er det betydeligt, at den enkelte lås passer til det enkelte behov. Der er flere forskellige låsetyper. Den mest almindelige er cylinderlåsen, der findes som både en kasselåse og indstukne låse. En kasselås monteres på dørens indvendige side, og beskyttes dermed af døren selv. Ofte installerer vi kasselåsen med indvendige vrider således, at når man drejer nøglen modsat i låsen, går den ind og blokerer selve vrideren i smæklåsen, hvilket øger låsens styrke og sikkerhed. En indstukket lås bliver monteret inde i døren ved selve håndtaget. Denne type lås sikres af en cylinderring eller et sikkerhedslangskilt, der gør at det er markant sværere at vride eller brække cylinderen for på den måde at tiltvinge sig adgang. Eftersom en indstukket lås sidder inde i selve låsen kræver det i nøgle tilfælde, at man udskifter hele døren.

En cylinderlås fungerer ved hjælp af en låsecylinder, som indeholder en række stifter, der sikrer døren. I dag bruger man 6 til 11 stifter, hvor 11 stifter er det sikreste. Vi forhandler og monterer en lang række forskellige låsecylindere, så man kan få både dråbecylindere, Ruko-cylindere og mange andre typer. Hvilken type som du bør anskaffe dig, afhænger af dit tilfælde og behov, hvor vi som altid står klar med gode råd, professionel vejledning og låseservice. Udover sikkerheden ved låsen kan det være en væsentlig fordel at få anskaffet sig en systemnøgle.

En systemnøgle er sikret ved, at den ikke kan kopieres medmindre man angiver en adgangskode til låsesmeden. Således er man sikker på, at en uautoriseret person ikke blot kopiere systemnøglen for på den måde at få let adgang til en bolig. Derudover er systemnøgler praktiskfleksible. Man kan have én nøgle, der kun giver adgang til sommerhuset (en fordel hvis man eksempelvis udlejer) og en anden nøgle, der giver adgang til både sommerhus og egen privatbolig.

Modtag ét
uforpligtende tilbud

Udfyld venligst denne formular,
og vi vender tilbage hurtigst muligt.


  AdgangskontrolBrandsikringMonteringOplukningSikkerhedstjek (gratis)Andet
  Låsesmed Kolding - forsikringsgodkendt lås

  Sikring af det private hjem

  Som låsesmed er vores vigtigste opgave din sikkerhed. Derfor er vores fagmænd altid tilrådighed i forbindelse med at foretage sikkerhedstjek, hvor vi gennemgår alle døre og vinduer for at inspicere at samtlige låse er intakte og sikre. Således kortlæges de enkelte tilfælde af eksempelvis ældre femstiftede cylindertype eller slidte låsemekanisker, der bør optimeres og gensikres. Det vigtigste er selvfølgelig yderdørene, hvorfor vi rådgiver om låsetyper til terrassedøre, som vi ofte finder, er dårligt sikrede. Det gælder ligeledes for kælderdøre, der især ved ældre byggerier ikke er opdaterede, når det gælder låsen. Indbrudstyve er i dag hurtige til at genkende hvor det letteste indbrud kan foretages. Det gør det ekstravigtigt for os at være grundige i forbindelse med sikring, så kundens privathjem optimalt tyverisikret. En yderligere sikring kan foretages ved eksempelvis at installere systemer med adgangskontrol.

  Forsikringsgodkendte låse

  Man skal som forbruger være meget opmærksom på, at ens låse er i overensstemmelse med forsikringsselskabernes krav. Skal man have dækket for eventuelle indbrud, skal ens bolig være forsvarligt lukket og låst. Det betyder at alle døre skal have været forsvarligt låst og vinderne lukket, for at forsikringen gælder. Har men særlige værdier, kan forsikringsselskabet stille krav til hvilke låse, som boligen sikres med og hvorvidt hjemmet er ordentligt tyverisikret. Det er derfor vigtigt, at man får tjekket op på hvorvidt ens ejendom bliver betragtet som forsvarligt lukket, låst og sikret. Således ender man ikke ud i en uheldig og uforsikret situation. Vi står til rådighed med låse, der er i overensstemmelse med de krav som forsikringsselskaberne stiller. 

  Låsesmed Kolding - dørlås, tyverisikring og kvalitet